Andante

Andante betekent: 'rustig voortgaande'.
In het herstel volgen we het ritme van de cliënt.

Aanmeldprocedure

Kinderen en jongeren

Wanneer je huisarts, een CLB medewerker, een thuisbegeleider… je naar ons doorverwijst, neem je telefonisch contact op met ons centraal aanmeldnummer 03 361 11 11 op werkdagen van 09:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 15:00.
Het secretariaat noteert je gegevens. Een hulpverlener belt je terug of we maken meteen een afspraak voor een telefonisch aanmeldingsgesprek.

Volwassenen

Kom je voor de eerste keer? 

Neem contact op met het Kruispunt van je regio op kruispunten.be
In alle 7 Kruispunten werken Andante-medewerkers samen met andere hulpverleners van verschillende voorzieningen.  Met jou bekijken ze wat het meest gepaste aanbod is voor de problemen die je ervaart.

Ben je in opname in een psychiatrisch ziekenhuis of een PAAZ-afdeling of word je begeleid door een mobiel team?

Bel dan naar het centraal aanmeldingsnummer 03 361 11 11 op werkdagen van 9:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 15:00. 
Een onthaalmedewerker plant een telefonisch overleg met een hulpverlener voor je in. We overleggen ook steeds met je begeleider in het ziekenhuis of het mobiel team. Daarom zal de onthaalmedewerker ook vragen naar zijn/haar gegevens.
Samen met jou zoeken we welke vorm van hulp het meest gepast lijkt. Als hulp bij Andante aangewezen is, bekijken we in welk team je best terecht kan en maken we een afspraak voor een eerste gesprek. 

Heb je iemand in therapie die je naar ons wil doorverwijzen?

Bel dan naar het centraal aanmeldingsnummer 03 361 11 11 op werkdagen van 9:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 15:00. Een onthaalmedewerker plant een telefonisch overleg met een hulpverlener voor je in om te bekijken of vervolghulp bij Andante de beste optie is.

Kennismakingsgesprek 

Tijdens het eerste gesprek beluisteren we je vraag en zorgen. Je kan aangeven welke stappen je al ondernomen hebt en wat voor jou nodig is om verbetering te brengen. Je geeft je verwachtingen en wensen rond hulpverlening aan.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor de verdere samenwerking: individuele gesprekken, gesprekken met jou en iemand uit je omgeving, groepstherapie, ondersteunende medicatie, ...

Wanneer een verwijzing naar een andere dienst de beste optie is geven we je de nodige informatie mee of helpen we je op weg. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van diensten in de regio die ervaring hebben met hulp aan volwassenen.

Dringende hulp

Wanneer je dringend hulp nodig hebt, kan je contact opnemen met je huisarts of huisartsenwachtpost, Tele-Onthaal of de Zelfmoordlijn.

 

Je vindt alle praktische informatie ook terug in onze onthaalbrochure die je hieronder in verschillende talen kan downloaden:
Onthaalbrochure kinderen en jongerenNederlandsFrançaisEnglishEspañolTürkعربى
Onthaalbrochure volwassenenNederlandsFrançaisEnglishEspañolTürkعربى