40.000 bezoekers voor de eerste Open Geestdagen

CGG Andante

Zoveel inzet, creativiteit en enthousiasme in de geestelijke gezondheidszorg! 40.000 bezoekers waren er getuige van tijdens de eerste Open Geestdagen. Even nagenieten? Bekijk dan zeker de aftermovie die Te Gek!? ineen bokste.

BEKIJK DE AFTERMOVIE

Meer dan honderd centra in Vlaanderen en Brussel die werken rond geestelijke gezondheid zetten tijdens het weekend van 7 en 8 oktober hun deuren open. Zo willen ze hun werking niet alleen bekendmaken bij het breed publiek, maar ook helpen het taboe rond psychische kwetsbaarheden doorbreken. 

Onder de deelnemende organisaties zat het volledige spectrum van de geestelijke gezondheidszorg. Het ging van psychiatrische ziekenhuizen, herstelacademies, psychosociale revalidatiecentra, verzorgingstehuizen, online of telefonische hulplijnen tot zorgboerderijen en CAW's. 

De voorzieningen organiseerden rondleidingen, workshops, therapiesessies, gesprekken en lezingen. Een aantal centra heeft daarbij ook gewerkt met VR-brillen, die de bezoekers liet kennismaken met onder meer psychoses of angstgevoelens. 

Gemiddeld kreeg elke locatie 400 mensen over de vloer. De grotere voorzieningen telden tot 1.500 bezoekers, de kleinere een honderdtal.