Adentro

Als kernpartner binnen het bredere netwerk van de geestelijke gezondheidszorg bevordert CGG Adentro de geestelijke gezondheid van de bevolking in de regio Gent-Deinze-Eeklo.

ADENTRO: Samen een sterkere ambulante geestelijke gezondheidszorg in de regio Deinze-Eeklo-Gent

adentro deinze eeklo gent cgg ambulante geestelijke gezondheidszorg

Als kernpartners binnen het bredere netwerk van de geestelijke gezondheidszorg hebben de besturen van het Regionaal Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Deinze-Eeklo-Gent en CGG Eclips beslist om vanaf 31 maart 2021 de krachten te bundelen en samen te versmelten tot het nieuwe Centrum Geestelijke Gezondheidszorg ADENTRO. 

ADENTRO wil kwaliteitsvolle en toegankelijke ambulante, gespecialiseerde hulp bieden voor mensen van 0 tot 99 jaar, evenals diens context ondersteunen. Verder wil ADENTRO individuele zorgtrajecten versterken door goed samen te werken met de flankerende zorgactoren. We blijven als maatschappelijk geëngageerd centrum bijzondere aandacht hebben voor de sociaal kwetsbaren in onze regio. 

Luc Heyerick en Patrick D’Oosterlinck, huidige voorzitters van beide CGG stellen: “ADENTRO vertrekt steeds vanuit de KRACHT van de cliënt en context, met inzet van een divers aanbod en met teams die werken vanuit een brede, multidisciplinaire visie en samenstelling. Dit alles ingebed binnen een breder netwerk van organisaties. We vinden het belangrijk zorgcontinuïteit te garanderen, vanuit een netwerk van hulpverleners en steunfiguren rondom de cliënt.” 

ADENTRO wil ook een vernieuwende rol opnemen door met specifieke projecten in te spelen op de vraag naar een beter welzijn vanuit psychosociaal en psychiatrisch oogpunt. Het brugwoord KRACHT vat voor ADENTRO samen waarin de komende jaren zal worden geïnvesteerd: Kwaliteit, Respect, Ambitie, Coöperatie, Herstelgerichte zorg en Toegankelijkheid voor iedereen. 

ADENTRO biedt momenteel per jaar aan zo’n 4400 cliënten hulp voor de regio Gent-Meetjesland. We geloven dat we in de fusie de krachten kunnen bundelen en zo tot steeds kwaliteitsvolle en brede hulpverlening kunnen evolueren voor alle inwoners van ons werkingsgebied.