Adentro

Als kernpartner binnen het bredere netwerk van de geestelijke gezondheidszorg bevordert CGG Adentro de geestelijke gezondheid van de bevolking in de regio Gent-Deinze-Eeklo.

KOPP KOAP Groep jongeren start op 2 oktober 2023

Heel wat kinderen groeien op bij een ouder met een psychisch of afhankelijkheidsprobleem. Dit heeft vaak invloed op hen en het gezin. Onze KO(A)PP-jongerengroep heeft tot doel de veerkracht van de jongeren te vergroten en hun kwetsbaarheid te verkleinen. Met de groep willen we Kinderen van Ouders met een Psychische kwetsbaarheid (KOPP) en/of een AfhankelijkheidsProbleem (KOAP) met elkaar in contact brengen om hierover met elkaar te praten en kracht bij elkaar te putten. De ervaringen van de jongeren staan centraal en zijn een vertrekpunt voor de sessies. We praten niet alleen over de moeilijkheden die zij ondervinden in het gezin maar focussen ook op hun sterktes en andere zaken die hen bezighouden. Vanuit een ruim aanbod methodieken en creatieve invalshoeken wordt er telkens rond een ander thema gewerkt, zoals:

Psychische problemen/een afhankelijkheidsprobleem, wat is dat?
Wat doet dit met mij?
Waar ben ik goed in, wat zijn mijn sterktes?
Wie zijn belangrijke steunfiguren in het netwerk?
Hoe zit het met mijn sociale vaardigheden?
...

Wat?
De KO(A)PP-jongerengroep is een kleine, gesloten en vaste groep jongeren die gedurende 8 weken (niet in schoolvakanties) samen komt.

Wie?
Jongeren vanaf 12 jaar waarvan één van de ouders een psychisch of afhankelijkheidsprobleem heeft.

Wanneer?
De sessies gaan telkens door op maandag van 17u30 tot 19u30. De nieuwe jongerengroepstart op maandag 2 oktober 2023.

Graag betrekken we de ouder(s) of verwijzer hierbij. Voor hen wordt achteraf een afrondend gesprek gepland omtrent onze ervaringen rond de jongere (zonder uiteraard op inhoud vande groep in te gaan).

Data jongerensessies (telkens op maandag):

● 2, 9, 16 en 23 oktober 2023
● 6, 13, 20 en 27 november 2023

Waar?
Overkophuis
Drabstraat 18
9000 Gent

Hoe inschrijven?
Telefonisch of per mail. Na aanmelding zal er een kennismakingsgesprek gepland worden met ouder(s) en/of doorverwijzer. Tijdens dit gesprek wordt er bekeken of deze groep van betekenis kan zijn voor de jongere (en de ouder(s)?).

Contact
Maryline Toch: maryline.toch@cggadentro.be
Delphine Opstaele: delphine.opstaele@cggadentro.be
Telefoonnummer: 09/235.22.41
Voor verdere info of vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Wij kijken er alvast naar uit!