Zuid-Oost-Vlaanderen

Algemene info

Iedereen kan in het leven wel eens te maken hebben met psychische of psychiatrische problemen.
Meestal komt men er op eigen kracht of met de hulp van vrienden of familie weer bovenop. Dit lukt echter niet altijd.

Daarom is het soms nodig of aangewezen om gespecialiseerde professionele hulp in te schakelen. Mensen komen meestal bij ons omdat andere hulpverleners zoals een huisarts, het CLB, een thuisbegeleider… dit nodig vinden. Wij bieden hulp op de tweede lijn.

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen vzw biedt zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische en psychiatrische problemen.
De hulpverlening is ambulant, d.w.z. dat je (na afspraak) bij ons op gesprek kan komen, maar dat je niet bij ons verblijft.

Daarnaast biedt het drugpreventieteam begeleiding aan jongeren met een beginnende verslaving in 20 gemeenten. Er is eveneens een forensisch team.

In totaal werken er een 80-tal gemotiveerde en enthousiaste medewerkers in het CGG ZOV. Ze werken in verschillende multidisciplinaire teams, verspreid over de verschillende vestigingen in Aalst, Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde, Ronse en Zottegem om hoogwaardige kwalitatieve zorg te bieden voor de mensen uit deze regio.

Wij respecteren elke cliënt ongeacht zijn achtergrond en geven bijzondere aandacht aan de kwetsbaarheid van hulpvragers. We focussen op het persoonlijke verhaal en proces van elke hulpvrager en bieden zo steeds hulp op maat.  

Wij maken goede zorg mogelijk door samen te werken binnen een multidisciplinair team van psychiaters, psychologen, bachelors in de psychologie en logopedisten. Naast hun basisopleiding volgde de meerderheid onder hen een professionele therapeutische opleiding.

Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-Oost-Vlaanderen is een gespecialiseerde voorziening, door de Vlaamse Overheid erkend en gesubsidieerd.